Hoe werkt de techniek scrum precies?

 

Scrum is een methode waarmee projecten uitgevoerd kunnen worden. Wanneer u aan een project begint is het natuurlijk belangrijk dat alles precies volgens planning verloopt. Zonder de juiste techniek te gebruiken zal een project waarschijnlijk niet verlopen zoals u dit wilt. Het is daarom belangrijk dat de juiste aanpak gebruikt wordt.

Scrum is een erg goede methode om ervoor te zorgen dat het project helemaal juist verloopt. Ieder soort project kan in principe uitgevoerd worden met behulp van deze methode. Wanneer er volgens de scrum methode gewerkt wordt dan zal er een scrumteam samengesteld worden.

Het scrumteam heeft verschillende rollen, namelijk de Product Owner, de scrum master en het development team. De Product Owner vertegenwoordigd de klant. Dit kan een opdrachtgever zijn, maar ook de klant zelf! De Scrum Master is degene die ervoor zorgt dat de leden van het scrumteam hun werk kunnen doen. De Scrum Master zorgt er bijvoorbeeld dat al het materiaal aanwezig is. De Scrum Master organiseert vergaderingen en trainingen wanneer dit nodig is. De leden van het scrumteam zijn degenen die aan het project werken en zorgen dat deze op tijd afkomt. Zij zijn bijvoorbeeld de ontwikkelaars van een bepaald product, proces of programma. Een scrumteam bestaat doorgaans uit 3 tot 9 mensen. Ook hier geldt dat uw organisatieontwikkeling bepaald welke techniek, en hoe zwaar deze techniek wordt ingezet. Nooit zal dit een belemmering hoeven te zijn om uw bedrijfsvoering te verbeteren dan wel te versterken.

Heeft u een scrum expert nodig?

Ook Als u een scrum expert nodig heeft dan bent u bij De Diamantmijn op de juiste website beland. Wij zorgen ervoor dat MKB bedrijven hun bedrijfsvoering kunnen verbeteren op het niveau en met de cultuur die bij het bedrijf past. Elk bedrijf streeft er natuurlijk naar om efficiënter te werken en de kwaliteit te verbeteren. Om dit te kunnen realiseren koppelen wij bedrijven aan studenten en professionele adviseurs. Zo kan ik u bijvoorbeeld in contact brengen met iemand die gespecialiseerd is in de scrum methode. Deze specialist kan ervoor zorgen dat er binnen uw bedrijf efficiënt gewerkt kan worden o.a. door middel van scrum technieken.

Niet alleen voor scrum bent u bij ons aan het juiste adres, maar ook voor een KPI dashboard of voor Lean Six Sigma. Dit alles om uw bedrijfsprocessen te verbeteren of anders gezegd: uw bedrijfsvoering te versterken. Wanneer u op zoek bent naar een specialist in een van deze technieken dan kunnen wij u met hem of haar in contact brengen. Heeft u vragen over een bepaalde techniek of over onze mogelijkheden? Neem dan gerust contact met op, wij beantwoorden uw vragen graag! Wilt u behalve over scrum ook meer weten over andere belangrijke technieken? Dan raad ik u aan om ook eens de andere pagina’s op deze website te bekijken.

Contact