De Diamantmijn

Over ons - Onze naam, wat we doen en wat onze drijfveer is.

De naam De Diamantmijn is een bewuste keuze. Behalve opvallend vooral beeldspraak. De Diamantmijn staat voor een manier van werken. Waar wij voor kiezen is professionele en persoonlijke groei. Het is mooi om zien hoe mensen zich ontwikkelen en het bedrijf waar zij werken daardoor gaat bloeien.

Afspraak maken?
De Diamantmijn

De naam De Diamantmijn is beeldspraak.  Neem je plek in De Diamantmijn in en ga op zoek naar ruwe diamanten

De Diamantmijn biedt u deze plek op haar platform. Zij stelt gereedschappen beschikbaar om te ontginnen, te mijnen. Met deze gereedschappen worden ruwe diamanten ontdekt.

De ondersteuning van De Diamantmijn geeft mogelijkheden om de ruwe diamanten zelf makkelijk te vinden en te ontwikkelen.  Ruwe diamanten die op de juiste wijze worden ontwikkeld gaan sprankelen en worden waardevoller voor de eigenaar en prachtig om te zien voor anderen.

De Diamantmijn is een concept. Een manier van werken met een netwerk. Met De Diamantmijn kunt u beschikken over de middelen om dit te realiseren. 

Het concept

Het concept van De Diamantmijn is samengesteld uit innovatieve applicaties, een platform en bijpassende ondersteuning. Het is een platform  voor MKB-Bedrijven, Werkstudenten en MKB-adviseurs. De Diamantmijn beoogt de bedrijfsvoering van ondernemingen te versterken, studenten werkervaring te geven en MKB-adviseurs in de gelegenheid te stellen hun markt te verbreden of zich juist te specialiseren.

De missie en visie van een organisatie zijn altijd te relateren aan de domeinen  Mens en Proces, Leren en Innovatie, klant en markt, en financiën. Bedrijfsdoelen zijn hier weer aan verbonden. En kern prestatie indicatoren op hun beurt weer aan deze bedrijfsdoelen.

Diamantmijn biedt  innovatieve applicaties  en bijpassende ondersteuning  om in eigen beheer het eigen bedrijf organisch naar een hoger plan te tillen.  De samenwerking tussen bedrijfsleven, werkstudent en MKB-adviseurs is hierin een belangrijk kenmerk.

Het ontstaan

In de adviespraktijk van Organad, adviesbureau voor productie processen, heeft Wim de Kievid, eigenaar,  herhaaldelijk  uitdagingen en vooroordelen het hoofd moeten bieden. Gechargeerd gezegd: de doelgroep MKB productiebedrijven tot 100 fte’s zit niet te wachten op een buitenstaander die het beter denkt te weten, veel te veel kost en waar uiteindelijk  weinig of niets terecht komt van de adviezen. Hiernaast speelde ook continuïteit en schaalbaarheid Wim parten.

Dat het 9 jaar duurde om een antwoord te formuleren heeft te maken met marktkennis, persoonlijke ontwikkeling en stand van techniek. Dit laatste heeft begin 2019 de doorslag gegeven om te starten met De Diamantmijn.

Buitenstaander: Bedrijven kunnen alles nu zelf doen. Eenvoudig, ondersteuning blijf mogelijk.

Beter weten: Alleen ontbrekende capaciteiten of kennis wordt aangevuld via De Diamantmijn.

Kost te veel: App’s op abonnementsbasis zijn geen grote investering.  Kosten worden gedrukt door periodieke evaluaties. Intensieve begeleidingstrajecten zijn niet standaard nodig.

Komt niets van terecht: Door de aard van het concept is dat er vanaf dag 1 duurzaam resultaat is.

Continuïteit en schaalbaarheid: De brede inzetbaarheid door bedrijven en MKB-adviseurs en de abonnementsvorm bieden goede mogelijkheden voor continuïteit, een stabiele basis omzet en een goede schaalbaarheid.

 

 

Neem vrijblijvend contact met ons op en ontdek uw ruwe diamanten.